Na Klepačově mají nové dětské hřiště

20. července 2007, okolní obce, přečteno: 8196×

Do provozu bylo uvedeno v polovině července, takže děti budou mít dost času si jej o prázdninách užít. O jeho zřízení se velkou měrou přičinila Mgr. Kateřina Habinová. „Viděla jsem maminky, jak chodí s kočárky po obci sem a tam a napadlo mě, že by bylo fajn mít místo, kde si mohou s dětmi sednout,“ uvedla Mgr. Habinová. Stala se duší celého projektu, vyběhala potřebná povolení a doklady. Kontaktovala občanský aktiv a po dohodě s jejími členy už byl k realizaci jen krůček.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nápad vybudovat dětské hřiště tak vyšel z řad občanů, kteří revitalizaci nejenom zorganizovali, ale také částečně sponzorovali. Zúčastnili se také brigády, kterou OA Klepačov zorganizoval. „Sešlo se zde asi patnáct lidí. Nakonec jich bylo víc než práce,“ pochválil účast předseda OA Vladimír Vaněk.

dětské hřiště – páska
Na slavnostní předání dětského hřiště se přišlo podívat asi padesát obyvatel Klepačova.

Dětské hřiště stojí na pozemku Města, který spoustu let zarůstal travou. Kdysi zde plocha pro volný čas už byla, pozemek tak bude opět sloužit podobnému účelu. Díky městskému rozpočtu se hřišti dostalo podpory ve výši 100.000 Kč. Po kompletním vyčištění zvoleného místa byla na dno dopadiště a pískoviště uložena drenáž, instalovány herní prvky (skluzavka, dvě závěsné houpačky, pružinové houpadlo) a povrch dopadové plochy dorovnán smrkovou štěpkou. Areál hřiště byl doplněn o pískoviště. Lavičky zase poskytnou místo k setkávání rodičů. Ze zapomenuté mýtiny se tak stala atraktivní herna pro malé návštěvníky, která se může v dalších letech těšit na své rozšíření. V den slavnostního otevření připravili pořadatelé pro děti i několik atrakcí. Techniku předvedli místní dobrovolní hasiči a kdo chtěl, mohl se projet na koních z ranče Kameňáku.

dětské hřiště

„Město se sice snaží budovat ve městě i městských částech sportovní prvky a odpočinkové areály, ale ne vždy se trefíme do představ občanů. Ti lépe znají své okolí a je dobře, že nápad na zbudování hřiště pro děti vzešel od nich a že se domluvili na tom, kde by jej chtěli mít,“ uvedla starostka města PhDr. Jaroslava Králová.

Investice do městských částí budou pokračovat. Město se i dále zaměří na opravy jejich sportovních areálů. Už nyní existuje studie úpravy klepačovského hřiště na moderní s umělým povrchem. „Společně s vedoucím odboru školství kultury, mládeže a tělovýchovy budeme hledat státní dotace, ze kterých by se mohlo uhradit až 60 % nákladů, a pokud to vyjde, mohla by se akce objevit už v příštím rozpočtu,“ slibuje místostarosta Mgr. Polák.

skluzavka