Olympiáda dětí a mládeže Blansko 2007

6. července 2007, sport, přečteno: 4324×

Fotografie z olympiády.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

S pracemi účastníků výtvarné soutěže, která proběhla v rámci Olympiády dětí a mládeže, se mohla veřejnost seznámit v blanenském kině.

olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže

O medaile se ve valné většině disciplín soutěžilo na stadionu ASK Blansko. Běh, přehazovaná, kopaná, skok vysoký, skok daleký... vše pod širým nebem, počasí organizátorům i soutěžícím přálo po celé tři dny.

Využity byly tělocvičny a herny po celém Blansku. Stolní tenis se hrál na Podlesí v herně TJ ČKD, plavání jednotlivců a štafet bylo z důvodu probíhající rekonstrukce prosklených stěn v lázních přesunuto do aquaparku. Na florbal se všichni zase prošli do haly TJ ČKD na ulici Údolní a na košíkovou do tělocvičny gymnázia.

olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže olympiáda dětí a mládeže

Nástupy sportovců na start jednotlivých disciplín a předávání medailí vítězům moderoval Mgr. Michal Král.

Olympijskou vlajku oproti dřívějším letem, kdy se předávala následnickému městu, převzala při závěrečném ceremoniálu starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová. Ne proto, že by se olympiáda konala za rok opět zde, ale stále není rozhodnuto, ve kterém městě blanenského okresu, a tím pádem i zda vůbec se konat příští rok bude.