Mistrovství České republiky mladších kadetů v baseballe 2007

15. října 2007, sport, přečteno: 3913×

Ve dnech 28. až 30. září se v Brně v Zamilovaném hájku konalo mistrovství České republiky mladších kadetů, kam postoupilo 8 nejlepších týmů z celé České republiky. Mezi nimi nechyběli ani blanenští hráči.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blansko nastoupilo proti papírově nejslabšímu týmu Kladno, který jsme bez problémů převálcovali 15:1 i díky homerunům Kuby Kováře a Michala Ševčíka. V sobotu nás čekaly dva důležité zápasy, z nichž bylo potřeba aspoň jeden vyhrát. Jako první to byla Krč Altron Praha, do které jsme šli od začátku naplno. Na kopci nás držel Radek Červený, který odházel vynikající 4 směny. V páté směně však Krč vyvinula tlak, kterému jsme nedokázali čelit, a v 6. směně podlehli rozdílem 11:1. Výsledek však neodpovídal kvalitě hry. Rozhodně jsme to nedarovali zadarmo.

Teď nás čekal těžký úkol – porazit nebo aspoň remizovat s Frýdkem-Místkem. Poprvé na turnaji byla schválena remíza a tento stav nastal na turnaji hned 3×! Proti Frýdku jsme nastoupili v naprosto nejsilnější sestavě a Frýdek samozřejmě také. Po sedmi směnách skončil zápas neuvěřitelnou remízou 0:0, kdy ani jeden z týmů nebyl schopen kontaktovat balon. Do semifinále jsme nakonec postoupili my, protože z ostatních zápasů jsme měli lepší skóre.

mladší kadeti

V neděli dopoledne se proti nám postavila Kotlářka Praha, která postoupila z 1. místa druhé skupiny. Zápas byl velice vyrovnaný, plný krásných zákroků v poli a odpalů. Po těžkém boji jsme podlehli 6:4 a čekal nás boj o 3. místo s Draky Brno. Do tohoto zápasu jsme šli trošku zklamaně a tak nám utekl začátek. Ve 3. směně jsme měli na dosah jisté vyrovnání, ale v tuto chvíli nás naprosto nepochopitelným způsobem zařízl rozhodčí a tuto směnu jako by smazal ze hry. Obecně úroveň rozhodčích na tomto mistrovství byla velice špatná a výrazně ovlivnila průběh celého mistrovství! To není pouze můj názor, ale shodlo se na něm více týmů.

V další směně jsme po 4 chybách prohrávali 6:1 a zbývali nám jen 3 pálky na dotažení. V poslední směně jsme zaveleli k útoku a stáhli na 6:5, ale bod na vyrovnání jsme již nedotlačili domů, a prohráli tak 6:5. Byla to obrovská škoda, protože nebýt nešťastné směny, mohl zápas vypadat úplně jinak. Tím pádem jsme obsadili nepopulární 4. místo hned za první Kotlářkou Praha, která ve finále porazila Krč Prahu, a třetími Draky Brno.

I takové prohry však ke sportu patří a musíme se s tím smířit. Bohužel je to takové smutné zakončení sezony. Útěchou pro nás bylo alespoň ocenění pro našeho Štěpána Havlíčka, který byl vyhlášen nejlepším nadhazovačem celého turnaje.

Na závěr bych chtěl poděkovat především rodičům, kteří byli ochotni věnovat svůj čas nejen na mistrovství, ale celou sezonu. Obzvláště bych chtěl poděkovat všem hráčům, protože to byli 3 náročné dny plné radosti, ale bohužel i smutku. Ještě jednou vám kluci děkuji za srdíčko, které jste nechali na hřišti! Toho si jako trenéři ceníme nejvíc.

HC, Ondřej Konvalinka
C, Miroslav Konvalinka, Aleš Blažek