Okružní křižovatku vyhodnotí kamery

9. října 2007, zprávy z MěÚ, přečteno: 3939×

Autorizované nasnímání provozu na nejvytíženější komunikaci ve městě a jeho vyhodnocení chce mít před rozhodnutím o semaforech vedení Města Blansko. Kamery by snímaly hlavní okružní křižovatku a pak křižovatku Mlýnská–Poříčí (u lázní).

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Natáčení bude trvat dva dny. Jeden den při zapnutých semaforech, druhý den bez nich. Vyhodnocovaly by se počty chodců, intenzita dopravy, nejvytíženější trasy a hlavně kde vznikají kolony. „Na tom by mělo být poznat, co líp funguje. Zda křižovatka se semafory nebo bez nich. Zatím jsou to všechno jen dohady. Odborná studie by měla dát jasnou odpověď,“ soudí vedoucí odboru investic Ing. Marek Štefan.

První výběrové řízení na firmu, která vyhodnotí provoz na okružní křižovatce v době se zapnutými samafory a pak v době bez nich, bylo vyhlašovatelem, tedy Městem Blansko, zrušeno. Ceny, za něž tuto práci firmy nabízely, byly příliš vysoké a tudíž nebyly akceptovatelné. „Vstoupíme v samostatné jednání s jednotlivými firmami,“ říká Ing. Štefan. Od toho si slibuje dostat se na nižší než v tendru nabízenou cenu.