ANDĚLÉ...

29. listopadu 2007, kultura, přečteno: 4700×

V mozaice všedních dnů, starostí i radostí vás chci pozvat do zmizelého světa. Na výpravu za atmosférou a vůněmi jinak vnímaného, méně rušného života. Svět do kterého zamíříme, se jmenuje ANDĚLÉ.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vydáme se tam za drobnými nápady, jenž by se daly převzít, přenést domů. Pojďme! Stačí, abyste se maličko naladili a představili si, že jste na předvánoční procházce plné pohody. A že kráčíte do Vánoc... Vánoc spojených s dětstvím, štědrovečerní hostinou, očekáváním dárků, ale především krásnými světýlky lidských příbytků – útočištěm – domovem.

Vánoc spojených s tradicí pouštění skořápek, házení pantoflem, lití olova, rozkrajování jablka. Vánoc spojených s výstavou ANDĚLŮ v různých podobách, z rozmanitých materiálů, vyhotovených lidmi, ať již profesionály či amatéry. Připravili je pro vás s láskou, s vírou v jejich čarovnou moc a jako posly, nositele dobrých zpráv.

Výstava bude otevřena v neděli 2. prosince 2007 ve 14 hodin před Galerií Ve Věži
v Blansku (naproti kinu). Uvede ji ThLic. Jiří Kaňa, farář farnosti svatého Martina Blansko. V kulturním programu vystoupí pěvecký sbor Perličky, Gymnázium Blansko.

Otevřena je do konce ledna 2008 vždy v neděli, středu a pátek od 13 do 17 hodin.