V Rájci-Jestřebí chystají kulatý stůl

16. listopadu 2007, okolní obce, přečteno: 5096×

Diskuze u kulatého stolu o tom, co trápí občany Rájce-Jestřebí, je připravena na pátek 23. listopadu. Uskuteční se v tělocvičně místního gymnázia a zahájena bude v 17 hodin. K rozhovorům s mottem „Co by třeba bylo, aby se nám dobře žilo“, jsou zváni všichni, kterým leží na srdci budoucnost města a spokojenost těch, kteří v něm bydlí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Cílem kulatého stolu, jehož spolupořadatelem je i Místní akční skupina Moravský kras, je shromáždit podněty a návrhy konkrétních projektů užitečných pro město a jeho obyvatele. Široce vedená diskuze bude mít za úkol posoudit jejich důležitost a reálnost a v neposlední řadě vybrat nejpotřebnější z nich. Akce je podpořena Evropským sociálním fondem a její příprava je v rámci pilotního projektu Sítě vzdělávacích a informačních center CHKO České republiky.

„Už v loňském roce se u nás konala podobná akce a i když se na ní sešlo poměrně málo lidí, byla hodně tvořivá. To mě docela nadchlo, protože jsem rád, když se lidé dokáží sejít, vyměnit si názory a postřehy z běžného života a mají snahu spoluutvářet město, ve kterém žijí,“ říká starosta Rájce-Jestřebí Pavel Perout. Proto se vedení města domluvilo se Základní organizací Českého svazu ochránců přírody Ponikva, která má s akcemi tohoto typu zkušenost díky Nadaci Partnerství na přípravě dalšího kulatého stolu.

V pátečním programu se účastníkům diskuze představí děti z místní základní školy a mateřské školy, studenti gymnázia připravili výstavu vlastních výtvarných prací a zájemci si mohou prohlédnout i výstavu Soni Čermákové s názvem Oživlé kameny. V doprovodném programu nebude chybět ani ochutnávka místních produktů.