Adventní zastavení s Domovem Olga

5. prosince 2007, ostatní, přečteno: 3567×

V předvánoční době se lidé často zamýšlí nad uplynulým rokem a mnozí vnímají tento adventní čas jako prostor pro konkrétní podporu jiným lidem, kteří z důvodu svého handicapu tělesného, mentálního nebo sociálního potřebují podporu a pomoc. Akce na podporu Domova Olga se uskuteční na náměstí již 14. prosince.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V tomto zvláštním adventním čase se lidská srdce otevírají a soucítění jde ruku v ruce s určitou velkorysostí a ochotou učinit něco mimořádného pro blaho a zkvalitnění života těch, kteří žijí mezi námi a kteří tuto pomoc potřebují.

Přítomnost této atmosféry je motivem k vytváření různých aktivit, které mají přinést nejen pomoc finanční pro ty potřebné, ale také i zprávu o tom, že každý člověk je nezaměnitelnou hodnotou pro společnost.

Pro tyto uvedené skutečnosti proběhne pod patronací Města Blansko adventní odpoledne, jehož součástí bude bude prodej výrobků z terapeutických dílen Domova Olga. Zakoupením jakéhokoliv výrobku mohou občané podpořit handicapované uživatele služeb stacionáře Domova Olga a chráněného bydlení na Klepačově Centrum VELAN. Jako součást prezentace vystoupí i pěvecko-dramatický soubor zmíněných zařízení se svým vánočním pásmem.

V rámci adventního zastavení bude účinkovat městská dechová hudba, je připraveno podávání předvánoční polévky a prodej domácích specialit.

Akce se uskuteční v Blansku na nám. Republiky
v pátek 14. prosince 2007 od 14.00 do 16.00 h.