Cyklostezka na sportovním ostrově se letos prodlouží

7. ledna 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4969×

V návaznosti na dokončenou část cyklostezky u Salmova jezu je investičním odborem připravována projektová dokumentace pro navazující trasu, která povede přes Sportovní ostrov, park u zastávky ČD, dále podél břehu řeky za nákupní zónou na ulici Svitavské a bude ukončena u autobusového nádraží.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Jelikož cyklostezka bude také určena pro bruslaře na kolečkových bruslích, plánujeme její povrch asfaltový,“ uvedl místostarosta Ing. Jindřich Král. Šířka cyklostezky bude dostatečná pro smíšený provoz, tedy i pro pěší.

Nová trasa je v souladu s územním plánem. Jedná se spíše o menší cyklostezku navazující na hlavní cyklotrasy procházející Blanskem. V současné době je na všechny výše zmíněné úseky cyklostezky vydáno územní rozhodnutí. Projektová dokumentace pro stavební povolení je ve fázi rozpracovanosti. Stavba se bude realizovat v koordinaci se stavbou protipovodňových opatření na řece.

Uvažované prodloužení od autobusového nádraží, kde cyklostezka prozatím končí, není v současné době možné. „Dál podél řeky je řešeno území jinak a v tuto chvíli zde není možné získat územní rozhodnutí a stavební povolení pro další prodloužení cyklostezky. Je možné, že se to změní se zpracováním nového územního plánu. Zastupitelstvo tímto způsobem v budoucnu může schválit novou trasu cyklostezky,“ upřesnil Ing. Král.

Blanenská cyklostezka je součástí krajské koncepce budování a rozšiřování cyklotras a cyklostezek. Více informací najdete na novém portálu www.cyklo-jizni-morava.cz.

Město Blansko by chtělo k financování této stavby využít některý z dotačních titulů z rozpočtu státu nebo z prostředků evropské unie. Termín realizace ještě není stanoven, bude se odvíjet od zahájení a postupu prací na protipovodňových opatření na řece, které jsou plánovány na první polovinu roku 2008, a také přidělení dotačních prostředků.