Základní školy přivítají budoucí prvňáčky

29. ledna 2008, ostatní, přečteno: 4194×

Základní školy v Blansku se pilně připravují na přivítání budoucích prvňáčků u zápisu. Každá se tento den snaží nějak ozvláštnit.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dobu trochu předběhli v ZŠ Salmově, kde děti z mateřinek už školou provedli. „V těsném závěsu za dnem otevřených dveří, který byl připraven především pro rodiče, se k nám přišly podívat i děti z mateřských škol. Během dvou dnů si vyzkoušely práci u interaktivní tabule, zhlédly krátkou pohádku na velkoplošné DVD projekci, zapojily se do práce v současné první třídě, kde si vyzkoušely, co je čeká příští rok, a zaskotačily si v tělocvičně,“ sdělila ředitelka školy Eva Kadrmasová. U klasického zápisu, který se koná v úterý 5. února od 14 do 17 hodin čeká děti u paní učitelky téma Sněhurka a sedm trpaslíků, jednoduché úkoly a po jejich splnění dostanou dáreček. „Pro rodiče bude připravena výstavka učebnic a učebních pomůcek, se kterými ve škole pracujeme,“ doplňuje paní ředitelka.

I ZŠ Erbenovu už mnozí z budoucích prvňáčků navštívili společně se svými učitelkami z mateřských škol, v rámci Dne otevřených dveří zde přivítali také rodiče se svými dětmi. Zápis do prvního ročníku ZŠ Erbenovy pro školní rok 2008/2009 se uskuteční v přízemí budovy v nově upravených místnostech I.A a I.B. Při zápisu čekají na naše budoucí žáky nejen pěkně vyzdobené třídy, ale hlavně usměvavé paní učitelky, které se budou snažit vytvořit příjemnou a klidnou atmosféru pro tento důležitý životní krok. „Děti se mohou těšit na dárečky, které pro ně připravili jejich starší spolužáci z prvního stupně a školní družiny,“ informuje zástupkyně ředitelky PhDr. Věra Skoupá.

V ZŠ T. G. M. na ulici Rodkovského bude zápis probíhat klasickým způsobem ve třech třídách prvního stupně. Zápisu se zúčastní rodič (případně oba rodiče) s dítětem. Na závěr děti obdrží malou pozornost. „Zápis na naší škole se ponese v tradičním slavnostním duchu. Zápis do 1. třídy je slavnostní a důležitou událostí v životě dítěte i celé rodiny a tomu by měla odpovídat také jeho organizace a atmosféra,“ je přesvědčený ředitel školy RNDr. Pavel Nezval.

Základní školu Dvorskou obsadí skřítkové. Pamatováček, Zmizík, Čítálek, Lamjazýček, Ypsilonek, Písařík a další skřítkové přivítají děti u vchodu do školy,“ slibuje ředitel Mgr. Dušan Krumnikl . Děti společně s kamarády z 5. třídy budou hledat cestu k zápisu. Tu jim budou ukazovat školní skřítkové na obrázcích se šipkami. V 1. poschodí vyzdobeném písmeny, číslicemi a obrázky zavedou děti do učeben. Na závěr dostanou děti od skřítků vysvědčení a odměnu za splnění úkolů.