Blansko na veletrzích cestovního ruchu

7. března 2008, cestovní ruch, přečteno: 4207×

Vedle úspěšné hlavní prezentace na veletrhu turistických možností v regionech Regiontour 2008, který se konal v Brně, se Město Blansko zúčastnilo i dalších dvou prestižních veletrhů cestovního ruchu, a to veletrhu Slovakiatour v Bratislavě (17.–20. 1. 2008)a veletrhu Holiday World v Praze (14.–17. 1. 2008).

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Obou veletrhů jsme se zúčastnili v rámci expozice Jihomoravského kraje, která sdružuje všech pět turistických oblastí. Na stánku Moravského krasu se vystřídaly pracovnice turistických informačních center z Blanska, Boskovic a z Ústřední informační služby Skalní Mlýn.

Jeskyně Moravského krasu samozřejmě zůstávají největším lákadlem a hlavním tématem dotazů návštěvníků obou veletrhů. Letošní rok byl typický zejména velkým zájmem o nově otevřenou jeskyni Výpustek. Časté byly také dotazy na možnosti cykloturistiky a ubytování v regionu, z čehož vyplývá, že turisté při plánování domácí dovolené spoléhají zejména na vlastní zdroje a program dovolené si sestavují sami. S pozitivním ohlasem se setkal také společný materiál Blanska, Boskovic a Pivovaru Černá Hora Kalendář akcí 2008 a oproti minulým rokům jsme zaznamenali i zvýšený zájem ze strany škol a cestovních kanceláří, které plánují na letošní rok výlety či zájezdy do našeho regionu.

expozice na Holiday World
Foto: Mgr. Jiří Kučera

Že jsou oba veletrhy významnými akcemi na poli cestovního ruchu dokazuje i jejich neustále se zvyšující návštěvnost. V Praze to bylo 40 tisíc návštěvníků, v Bratislavě dokonce 60 tisíc. Blansko se jich proto zúčastní i v příštích letech.

Martina Hejčová