Obrazy Anny Kocmanové

19. dubna 2008, kultura, přečteno: 4400×

Obrazy Anny Kocmanové plné fantazie, jemné barevnosti a mladistvého pohledu na lásku, život a poznání vystavuje Galerie Ve Věži do 31. května.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

POCITY – jaké jsou v tuto chvíli ty Vaše? Otázka na první pohled jednoduchá, ve skutečnosti jen málo lidí na ni opravdu přesně odpoví. Možná řekneme, že já nám právě blaze, nebo že se zlobíme, máme radost, jsme velmi unaveni. Naše pocity nejsou primárně ovlivňovány životními okolnostmi, ale především reakcemi na tyto okolnosti. A obrazy Anny Kocmanové vychází z vnitřní hloubky a důvěry srdce.

Přes autorčiny kresby si uvědomujeme, že i my podléháme koloběhu života, že se vše mění, přichází a odchází. Všichni hledáme, chceme naplnit svoje sny a věříme, že právě nám nad hlavou svítí šťastná hvězda. Z námětů obrazů je slyšet hudba a vyvěrá z nich neviditelná energie. Vybízí nás k zastavení a ke chvíli meditace. Neviditelná touha nás nutí dotknout se některého z obrazů, z nichž vyzařuje žár a teplo něčeho útulného, jedinečného a neopakovatelného, tak důvěrně známého z domova.

Autorka maluje srdcem a tak, jak cítí. Hraje si se světlem a do jejích obrazů vstupuje také muž, jako ochránce a nositel lásky. Některé náměty jsou náznakem určité poetičnosti a souznění dvou duší (např. Láska, Souznění, Ty a Já, Polibek, Sen).

Jste srdečně zváni. Otevřeno je vždy ve středu, pátek a neděli od 13 do 18 hodin.