Připravuje se stavba kruhové křižovatky „u okresu“

22. dubna 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4376×

O přestavbě křižovatky Smetanova – Sadová – nám. Republiky na okružní se hovoří už delší dobu. Město Blansko ji ve spolupráci se Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje a Jihomoravskou plynárenskou připravuje na letní období tohoto roku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V současnosti uzavíráme příslušné smluvní vztahy a chystáme výběrové řízení na dodavatele stavby. Zrealizována bude letos. Začne se v létě, hlavní stavební nápor by měl probíhat na podzim. Počítá se s částkou přes 7 mil. Kč, z toho cca 2 mil. Kč přispěje krajská správa komunikací,“ uvedl vedoucí investičního odboru Ing. Marek Štefan.

krizovatka-1
Pohled od náměstí Republiky.

Cílem celého projektu je zvýšení bezpečnosti v dopravě, odstranění nejednoznačnosti současného dopravního řešení a zvýšení plynulosti dopravy v tomto místě. Součástí celého projektu je i navazující křižovatka Sadová – Seifertova.

krizovatka-2-sm

„Přes město se táhnou všechny hlavní trasy. Kolapsy se dají očekávat daleko větší, pokud bychom rekonstrukci neprovedli. I když bylo zvažováno provizorní řešení, nakonec jsme se po zvážení všech okolností přiklonili k trvalé stavbě,“ řekla starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová.

Řidiče budou čekat změny v dopravě v centru města a objížďky, o kterých budou v dostatečném předstihu informováni.