Víte, jak správně přejít přes silnici?

21. dubna 2008, ostatní, přečteno: 4022×

Asi všichni víme, jak to má být správně, ale ruku na srdce, ne vždy se nám chce až k přechodu. Leckdo si také myslí, že má na přechodu pro chodce absolutní přednost za všech okolností. Jak to má být správně, možná brzy poznáte na vlastní kůži při dopravně preventivní akci s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

zebra se za tebe nerozhlédne

První kolo projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne“ proběhlo od 3. září do 7. září 2007, a to ve více než 45 městech. Policisté byli přítomni nejméně na 380 přechodech a osloveno bylo přibližně 10 500 chodců. Svoji pozornost zaměřili nejenom na přecházející školáky, kterým 3. září začínal nový školní rok, ale na všechny chodce.

Další kolo, kdy budete moci na mnoha přechodech ve městě Blansku potkat nejen státní, ale i městské policisty, proběhne na teritoriu Okresního ředitelství PČR Blansko ve dnech 22. a 24. dubna 2008. Policisté se zaměří na kontrolu dodržování pravidel pro přecházení pozemních komunikací, na „výchovu“ ke správnému přecházení, na odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.

Hlavním cílem akce je preventivně působit na chodce, posílit v účastnících silničního provozu zásady pro správné přecházení vozovky, a při této příležitosti je obdarovat drobným podpůrným předmětem od účastnických subjektů.