Zemřel novinář Jaroslav Parma

15. května 2008, ostatní, přečteno: 5148×

Dlouholetý novinář, fanoušek motoristických sportů, sportovní hlasatel a v posledních letech také spolupracovník Zpravodaje města Blanska navždy odešel v úterý 6. května ve věku nedožitých 69 let.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jaroslav Parma

Jaroslav Parma pracoval dlouhou dobu jako redaktor v týdeníku Nový život, později známém jako Týden u nás. Novinařinu nepověsil na hřebík ani po prodeji Týdne u nás a odchodu na zasloužený odpočinek. Chyběla mu, a tak i dál vypomáhal v několika periodikách v Blansku, Boskovicích, Černé Hoře nebo v Brně. V počátcích hokeje v Blansku se věnoval jeho komentování. Své dnes již historické zápisky z těchto zápasů věnoval nedávno vedení klubu HC Blansko. Rád pomáhal při organizaci kulturních i sportovních akcí. Diváci blanenského Videožurnálu jej zase měli mnohokrát možnost zhlédnout v roli redaktora při rozhovorech se známými osobnostmi.

Jak jsem jej měl možnost poznat já, jeho články bývaly kritické jen výjimečně. Raději psal o lidech, o věcech, které se podařily, přinášely radost, ale uměl se citlivě rozepsat i o událostech smutných. Ve zpravodaji jste v jeho podání mohli číst také mnoho rozhovorů, pozvánek do divadel, kde býval na premiérách pravidelným hostem. Společně s manželkou Naďou uspořádali několik výstav v Muzeu Blansko zaměřených především na lidové tradice.

Jarda se objevoval prostě všude, kde se něco zajímavého dělo. V 10. čísle Zpravodaje města Blanska bude otištěn jeho poslední článek pro toto periodikum – pozvánka na oblíbenou Veteran Macocha Tour, kterou jako jednu z mnoha akcí moderoval a kde bude všem chybět... Čest jeho památce.