Činnost městské policie květen–červen 2008

17. června 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4323×

V uvedeném období dále strážníci řešili 8 přestupků proti občanskému soužití, 10 přestupků proti majetku – zde se jednalo převážně o drobné krádeže v obchodních domech a byly provedeny 3 odchyty volně pobíhajících psů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dne 12. 5. 2008 v 16.45 h bylo na linku 156 anonymně oznámeno, že na ulici Poříčí u budovy STK se pohybuje černé vozidlo, které řídí občan mongolské národnosti a je zřejmě pod vlivem alkoholu, neboť naráží do plotu a jezdí po trávě. Motorizovaná hlídka MP na místě zjistila, že v uvedeném vozidle se nachází dvě osoby mongolské národnosti, z nichž jedna měla krvácející zranění hlavy. Na místo byla přivolána RZS a hlídka DI PČR Blansko, která si věc převzala k dalšímu opatření.

Dne 12. 5. 2008 ve 22.50 h bylo dozorčí službě MP oznámeno, že na ulici Pražské v objektu, který slouží jako ubytovna občanů mongolské národnosti, dochází k rvačce mezi jejími obyvateli a dochází zde k ničení majetku. Na místě bylo zjištěno, že došlo k poškození stolů, dveří a oken ubytovny. Vzhledem k důvodnému podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dalšímu šetření.

Dne 13. 5. 2008 v 16.15 h hodin přijala dozorčí služba MP oznámení o výskytu neznámého exotického hada na ulici Zdíkově. Had byl strážníkem MP odchycen. Jednalo se o hada dlouhého asi 1,2 m, šedé barvy s bílými skvrnami a větší hlavou. Vzhledem k tomu, že nebylo možno ani s pomocí veterinárního lékaře jednoznačně určit, o jaký druh se jedná, byli kontaktování pracovníci ZOO Brno, kam byl had následně převezen. Zde ošetřovatel plazů uvedl, že se jedná o užovku podtlamatou, stáří asi čtyři roky. Užovka byla ponechána v ZOO.

Dne 17. 5. 2008 v 03.50 h byla hlídka MP požádána o součinnost a spolupráci s OO PČR, konkrétně o kontrolu objektu prodejny Sedmikráska na ulici Smetanově, kde mělo docházet ke vloupání. Po příjezdu na místo bylo hlídkou MP zjištěno, že se přímo v objektu prodejny nachází neznámá osoba, která má v rukou dvě plné igelitové tašky. Podezřelý byl vyzván, aby neprodleně opustil prodejnu otvorem v rozbité výloze, čehož uposlechl.

Po opuštění prodejny se však dal na útěk směrem na Wanklovo náměstí a pak kolem České spořitelny směrem na ulici Smetanovu. Zde byl strážníky MP dostižen a vzhledem ke skutečnosti, že kladl neustále aktivní odpor a snažil se o útěk, byly proti němu použity donucovací prostředky a byla mu přiložena pouta. V podezřelém byl zjištěn M. H. z Rudice. Následnou obhlídkou objektu Smetanova 3 bylo dále zjištěno také vloupání do prodejny Lucie. Věc byla předána hlídce PČR k dalšímu opatření.

Dne 21. 5. 2008 ve 20.30 h bylo na linku 156 oznámeno, že se v prostorách hotelu Probe pohybuje muž slovenské národnosti, který zde tropí výtržnosti a verbálně napadá ostatní hosty hotelu. Před příjezdem hlídky na místo odešel podezřelý na svůj pokoj, kde se uzamkl a na výzvy hlídky nijak nereagoval. V 21.25 hodin bylo dozorčímu MP znovu oznámeno, že tento muž se opět pohybuje po hotelu a tropí výtržnosti. Strážníci MP na místě zajistili J. S. ze Slovenska, který byl v silně podnapilém stavu a měl krvácející zranění na hlavě. Orientační dechová zkouška ukázala 2,98 promile alkoholu. Vzhledem k jeho zranění a silné podnapilosti byl převezen na chirurgickou ambulanci k ošetření. Následně pak PČR zajistila jeho převoz do PZS Brno. Přestupek, kterého se J. S. dopustil, byl hlídkou MP vyřešen v blokovém řízení.

Dne 11. 6. 2008 v 03.10 h byla hlídka MP vyslána do provozovny Cafe a roulette bar na ulici Smetanově, kde mělo docházet ke rvačce mezi hosty a ničení zařízení provozovny. Šetřením na místě bylo zjištěno, že před příjezdem hlídky z baru utekly tři osoby. Z výpovědí svědků se podařilo zjistit, že jedna z osob je T. Š. z Blanska. Na místě bylo také zjištěno poškození vybavení provozovny. Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dalšímu opatření.