Další chodníky a parkoviště se dočkají bezbariérových nájezdů

18. června 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4318×

Na základě nového zmapování bariér v místech křížení chodníků se silnicemi na území města byla vytvořena nová projektová dokumentace Rekonstrukce přechodů a parkovišť – II. etapa, která navazuje na I. etapu realizovanou na konci minulého roku, a doplňuje ji o další přechody a parkoviště, které je ještě nutno bezbariérově upravit.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Odstranění bariér probíhá v rámci programu „Mobilita pro všechny Blansko“. Bezproblémový nájezd zajistí předláždění části chodníku, tedy vytvoření umělé vodící linie pro nevidomé soustavou hmatných orientačních bodů a uložení nájezdových obrubníků. U parkovišť budou doplněna chybějící vyhrazená parkovací stání spolu s vodorovným a svislým značením, případně bude provedeno bezbariérové napojení na stávající chodník.

Množství odstraňovaných bariér na území města Blanska:
dotační přechody – 53
nedotační přechody – 16
nedotační parkoviště – 6

Stavba bude zahájena začátkem měsíce září 2008 a bude ukončena v prosinci téhož roku. Celkové náklady se předpokládají ve výši 1,2 mil. Kč. V současné době je podána žádost o přidělení dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Požadovaný příspěvek tvoří 75 % z celkových nákladů na dotační část, tedy 720.000 Kč, Město Blansko investuje 25 % na dotační část, tj. 240.000 Kč a na nedotační část dalších 240.000 Kč.