Dotace na druhou etapu rekonstrukce zámku v prvním kole neprošla

26. srpna 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4107×

Město Blansko na základě přípravy druhé etapy rekonstrukce zámku podávalo žádost o přidělení dotace z Norských fondů. Tenkrát získalo dotaci ve výši cca 300.000 Kč na zpracování projektu pro zmíněnou druhou etapu. Nedávno však na Město dorazila zpráva, že projekt nebyl v základním kole vybrán.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Věřili jsme, že po získání financí na projekt budeme vybráni. Věnovala se tomu nějaká práce, úsilí i peníze, a proto se zdálo logické, že by se mělo pokračovat,“ uvedl viditelně zklamaný místostarosta Mgr. Ivo Polák.

Důvody, proč žádost o dotaci nebyla úspěšná, tyto instituce nesdělují, takže není ani jasné, co přesně k tomuto výsledku vedlo. Nicméně naděje zde stále zůstává. Neúspěšné žádosti jsou postoupeny do Bruselu, kde se v náhradním kole znovu posuzují. Po českých úřednících budou tedy rozhodovat ještě úředníci v Bruselu.

„Je zde ještě možnost, že budeme mezi těmi, kteří v druhém kole uspějí. Výsledek bychom se měli dozvědět do konce tohoto kalendářního roku. Šance už nechci odhadovat, protože v prvním kole jsem tomu věřil na 90 % a nevyšlo to. Raději se nechám příjemně překvapit,“ řekl místostarosta Polák.