Galerie města Blanska představuje: Josef Bolf – Vypadáš jako já

3. září 2008, kultura, přečteno: 6043×

Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 6. 9. 2008 v 17.00 hodin. Úvodní slovo přednese Jiří Ptáček ml. Josef Bolf se v Blansku představí staršími pracemi, které již delší dobu nebyly nikde prezentovány.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jedná se o velkoformátové malby vzniklé kolem roku 2005, kdy byl jedním z finalistů Ceny Jindřicha Chalupeckého, ale i starší díla, například Bolfova diplomová práce (diplomoval roku 1999 v ateliéru Vladimíra Skrepla). Některé obrazy budou zapůjčeny ze sbírky Richarda Adama (Wannieck Gallery v Brně) a Hunt Kastner Artworks (Praha). Výstava bude reflexí zhruba pětiletého autorova tvůrčího vývoje.

Josef Bolf
Autor: Josef Bolf

Součástí výstavy bude doprovodný program:

Kreativní odpoledne 12. 9. 2008

Od 16.00 h Workshop pro děti a mladé na motivy obrazů Josefa Bolfa.

Od 19.00 hodin se pak představí En.druův vokálně beatboxový jam. Ondra Havlík alias En.dru je dvojnásobným mistrem České Republiky v Beatboxu a vítěz Evropské soutěže 1st Marathon Beatbox Battle. Prezentuje tzv. onemanjam show. Její součástí je vedle samotné beatboxově-vokální improvizace i hudební improvizace s použitím tzv. loopstation. Jedná se o jedinou show svého druhu v ČR. Tato „mašinka“ funguje jako smyčkovač nahraných stop, které En.dru postupně nahrává přímo před publikem, pouze hlasem a pusou, tedy bez použití jakýchkoliv jiných elektronických efektů, či nástrojů! Tímto způsobem vznikají před diváky živé „accapella“ improvizace nejrůznějších hudebních stylů (electro, hip-hop, acid jazz, funky, ethno...), jejichž součástí je beatboxová rytmika, vokály, beatboxové efekty, imitace hudebních nástrojů, rap... Beatboxová show tak dostává zcela nový, hudební rozměr.

Výstava Josefa Bolfa v Galerii města Blanska potrvá do 5. října 2008.

Petra Herotová