Mezinárodní výstava Satyrykon otevřela prostor nové spolupráci Blanska a Legnicy

26. září 2008, ostatní, přečteno: 3886×

Na základě partnerství s polským městem Legnica přijali zástupci Města Blansko a dalších partnerských měst Legnicy pozvání na vernisáž mezinárodní výstavy Satyrykon.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenští zástupci Jaroslav Jeřábek (ředitel KSMB) a Iva Kratochvílová (místopředsedkyně komise pro zahraniční styky) se proto ve dnech 13.–14. června 2008 zúčastnili slavnostního zahájení výstavy spojené s uměleckým průvodem centrem města a oceněním nejlepších výtvarníků.

legnica2

Součástí vernisáže byl také doprovodný program, v jehož rámci se uskutečnil i koncert v současnosti v Polsku velmi populárního Ivana Mládka. Vernisáž výstavy se zároveň stala vhodnou příležitostí pro podpis dohody o spolupráci mezi Legnickým centrem kultury a Kulturním střediskem města Blanska.

legnica3

Pan Grzegorz Szczepaniak (ředitel Legnického centra kultury) se s námi podělil o své zkušenosti v organizování výstavy Satyrykon, která putuje po partnerských městech a do Galerie města Blanska by měla zavítat již v roce 2009. Spolupráce s naším největším partnerským městem se tak bude moci úspěšně dále rozvíjet i na poli kulturním.

Iva Kratochvílová
místopředsedkyně komise pro zahraniční styky