eTwinning maraton

8. listopadu 2008, ostatní, přečteno: 5902×

Ve čtvrtek 23. října bylo v ZŠ Salmově od rána velmi rušno. Žáci se připravovali na maraton eTwinning. Jde o akci, které se účastní v jednom týdnu společně celá řada škol z celé republiky. Všichni společně psali příběh o Modrém a Žlutém (myslí se tím panáčci, kteří tvoří logo eTwinningu).

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

  • Aktivita eTwinning („e“ jako elektronické, evropské a „twinning“ jako párování, síťování) je zaměřena na podporu spolupráce žáků i učitelů mateřských, základních a středních škol v rámci Evropské unie. eTwinning lze charakterizovat jako projekt, ve kterém dvě nebo více škol z různých zemí realizují vzdělávací aktivitu na dálku – prostřednictvím informačních a komunikačních technologií.

Jak se celý příběh vyvinul, můžete zhlédnout na http://etwinning-maraton.blogspot.com/. Do projektu se zapojili jednak žáci 9.B spolu s kamarády ze slovenského Zohoru, ale i žáci ze 4.A, 5.A a 5.B. Čtvrťáci a páťáci zpracovávali logo eTwinningu, tedy panáčky Modrého a Žlutého. Napsali i své vlastní příběhy putování panáčků po celé ČR.

Ve výtvarné výchově, pod vedením paní učitelky Blanky Kůrové, vznikl další příběh Modrého a Žlutého. Tentokrát přijali panáčci podobu kukuřice, která na své cestě po ČR ztrácí semínka. Ta se však mají čile k světu a rostou z nich nové rostlinky. Podobenství s myšlenkou eTwinningu není náhodná.

etwinning v ZŠ Salmově

Strávili jsme ve škole celé dva dny. Prožili jsme spolu příjemné chvíle. Poznali jsme se navzájem v rolích, ve kterých se běžně neznáme. Našli jsme společnou řeč s kamarády ze Slovenska. Všechno bylo docela náročné, ale povedlo se to. V paměti mnohých z nás jistě zůstanou hezké vzpomínky. Naši další činnost můžete také sledovat na webu www.together.7x.cz, který jsme založili a na němž se budeme snažit ukázat, co umíme.

Velký dík patří realizačnímu týmu (Hana Doleželová, Tomáš Barták, Marie Šauerová, Jitka Varhánková, Darja Tesařová, Věra Suchá, Ludmila Nováková a Zdeněk Doležel), který zabezpečil celou akci.

Mgr. Hana Doleželová