Jak se baví senioři

23. listopadu 2008, ostatní, přečteno: 4905×

V Městském klubu důchodců na ulici Dvorské se stále něco děje. Sezona 2008–2009 byla zahájena v sobotu 6. září „Jiřinkovou zábavou“.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Program souboru Radost svými písničkami přivítal podzim a zavzpomínal na léto. Pak následoval tanec, ke kterému zahrál orchestr skupiny Lipka. Od září se opět v klubu tančí, každý pátek se střídají taneční hudby Melodie, Lipka a pan Nesrsta.

V neděli 5. října uspořádala Lipka zábavný program ke Dni seniorů pod heslem „Přijďte si s námi zazpívat“. Zpívaly se písně národní, zlidovělé, taneční, Hašlerovy, táborové, Voskovce a Wericha i písně z operet. Rozmnožené texty pro diváky byly připravené v dostatečném množství.

seniori
Vystoupení souboru Radost 25. 10. 2008 – Staropražské písničky.

Poslední sobota v říjnu je již tradičně věnována společenskému odpoledni. V jeho pořádání se střídají soubory Lipka a Radost. Letos padl los na Radost a její členové předvedli vystoupení ze starých písní a kupletů o Praze. K tanci hrála Melodie.

Blanenské svatomartinské hody proběhly v klubu s předstihem již v sobotu 8. 11. veselým programem Lipky. Ke každému programu je příslušně vyzdobena jídelna klubu. O to se starají paní Křenková z Radosti a pan Boháč z Lipky. Nyní se členové klubu důchodců připravují na „Mikulášské nadělování“, ke kterému srdečně zvou seniory z Blanska.

Rosemarie Cachová