Město stále nabízí úvěry na opravy domů a bytů

18. listopadu 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4032×

Město Blansko nabízí vlastníkům rodinných domů, bytů a bytových domů jednu z posledních možností požádat o úvěr úročený 3 % p. a. Úvěr je splatný do pěti roků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Finanční prostředky pro poskytnutí úvěru půjčil Státní fond rozvoje bydlení. Protože Poslanecká sněmovna neschválila pro tuto formu podpory finanční prostředky, nebude již Státní fond rozvoje bydlení finanční prostředky obcím poskytovat. Město Blansko bude přijímat žádosti a poskytovat úvěry do vyčerpání.

Poskytnutý úvěr může být použit ke krytí 50 % nákladů vynaložených na opravy nebo modernizace (případně na obojí současně) bytového fondu na území města Blanska. Úvěr není možno použít na výstavbu, nástavbu, přístavbu nebo vestavbu bytů a na opravy a modernizace samostatných nebytových prostorů a dalších nebytových prostorů v bytovém domě, jejichž stavebně-technický stav přímo neovlivňuje běžnou úroveň bydlení nebo bezpečnost nájemníků. Jedná se například o garáže, prádelny, sklepní prostory, dílny, technická zařízení kotelen v domě, zahradní altány, bazény a podobně.

Naopak, např. na výměnu oken, opravu střechy bytového domu, zateplení fasády či opravu schodiště v bytovém domě je jeho použití možné. Vlastníci bytů mají také možnost použít úvěr na rekonstrukci bytového jádra.

Další informace poskytne Petr Alexa, telefon: 516 775 192, e–mail: alexa@blansko.cz.