Město získalo dotaci na regeneraci sídliště Písečná

3. listopadu 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 3927×

Významnou dotaci se ke konci roku podařilo získat Městu Blansko. Díky ní se rozšířily práce na II. etapě úprav na sídlišti Písečná.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

3.990.000 Kč získalo Město Blansko od ministerstva pro místní rozvoj z programu Podpora regenerace panelových sídlišť. Tato částka pokryje již realizované objekty, čímž se částečně sníží finanční podíl Města na pracích, které již začalo budovat z vlastních prostředků, neboť na ně nemělo dotaci, např. za propojení komunikací od penzionu k obchodní akademii.

S realizační firmou byla dodatkem rozšířena smlouva o další objekty. „Jedná se o parkoviště včetně krátkého chodníku na ulici Sušilově, oplocení stávajícího dětského hřiště s herními prvky a stanoviště kontejnerů v ulici Pod Javory. Namísto stávajících betonových budou tři nová a přibudou dvě kontejnerová stání pro separovaný odpad,“ uvedl místostarosta Ing. Jindřich Král.

Během druhé etapy vznikne, kromě výše uvedených staveb, cca 80 parkovacích míst. Celkové náklady na II. etapu Regenerace sídliště Písečná dosahují 15 milionů korun. Připravuje se i v pořadí třetí etapa, jež se bude týkat ulice Jasanové.