Místostarosta Mgr. Polák radním Jihomoravského kraje

12. prosince 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 5535×

Volby do zastupitelstva Jihomoravského kraje zamíchaly nejen jeho vedením, ale dotkly se i Blanska. Za ČSSD v nich uspěl místostarosta Mgr. Ivo Polák, nyní již radní Jihomoravského kraje, pověřený zabezpečováním úkolů v oblasti životního prostředí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Mgr. Ivo Polák
Mgr. Ivo Polák

Ivo Polák se chce věnovat jen jedné funkci, a tou je právě zastupování v krajské radě. „Poté, co jsem se dozvěděl o svém zvolení do uvolněné funkce, jsem poslal paní starostce rezignaci s tím, že ČSSD navrhne kandidáta na doplnění funkce místostarosty. Ve vedení Města jsme se domluvili, že nebudeme svolávat mimořádné zastupitelstvo, ale vše se uskuteční na řádném zasedání 16. prosince,“ říká Ivo Polák.

Klub zastupitelů a výkonný výbor ČSSD zvažoval všechna pro a proti u více kandidátů. Nástupce ale nakonec vybral na doporučení Ivo Poláka. Na 1. místostarostu bude navržen na prosincovém zastupitelstvu Ing. Lubomír Toufar. „Vzešlo to z mého návrhu, který byl akceptován, protože pan Toufar působil rok a půl ve funkci přednosty okresního úřadu a čtyři roky v Radě města Blanska v minulém období. Je teď dva roky zastupitelem a předsedou bytové komise. To znamená, že ví, o čem ta práce je, a z toho důvodu vychází ze všech zastupitelů nejlépe,“ zdůvodnil svůj návrh Ivo Polák.

Od 21. listopadu je Ivo Polák sice již radním Jihomoravského kraje, ale sám říká: „Do konce roku 2008 budu ještě působit tak, abych byl na kraji i zde a dotáhl do konce některé důležité věci, jako je např. prodej bytů. Po 16. prosinci předám svému nástupci všechny věci a zasvětím jej blíže do práce. V Blansku se pak objevím jen abych vypomohl, na případné konzultace k některým věcem.“

Souběh dvou funkcí na chvíli čeká i Lubomíra Toufara. I ten se ale od Nového roku bude plně věnovat jen povinnostem místostarosty, kterých není málo. Místostarosta řídí bytové a nebytové hospodářství, oblast sociální, školství, kultury a tělovýchovy a cestovní ruch.