Nové policejní vozy dorazily i na Blanensko

3. prosince 2008, ostatní, přečteno: 8401×

Pět služebních policejních vozů v novém barevném provedení bude sloužit policistům dopravního inspektorátu a obvodních oddělení v Blansku, Boskovicích, Černé Hoře a Letovicích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nová auta si policisté vyzvedli 14. listopadu v Brně. Blanenské oddělení dostalo dva vozy: Škodu Octavia 1.8 T a 1.6, další vozy o obsahu 1.6 byly po jednom rozděleny mezi zbývající tři výše uvedená oddělení. Všechna vozidla jsou vybavena šesti airbagy. Nové vozy stříbrné barvy postupně nahradí ojeté Felicie se zeleným značením.

nový vůz policie
Policie na Blanensku obdržela pět nových vozů Škoda Octavia. Foto: S. Mrázek

„Ve vozech na území jižní Moravy mají posádky v rámci projektu prevence v dopravě k dispozici také speciální řezače pásů. Každý policista, který se dostane s tímto vozidlem k dopravní nehodě před příjezdem hasičů bude v případě potřeby schopen vyprostit oběti nehody z vozu, pokud by je pásy uvěznily,“ doplnila tisková mluvčí OŘ PČR v Blansku nprap. Mgr. Iva Šebková.

Blanenské ředitelství plánuje dovybavení vozů speciálními reflexními diodovými tabulemi, které budou sloužit pro zvýraznění policejních vozidel např. v místech nehod.