Ohňostroj na nám. Republiky až 1. 1. 2009

10. prosince 2008, kultura, přečteno: 4996×

Letos poprvé Město Blansko přeruší novodobou tradici každoročního silvestrovského setkání na náměstí Republiky s diskotékou a ohňostrojem. Přivítání příchodu nového roku s ohňostrojem se přesune na podvečer 1. ledna.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Namísto silvestrovské party chceme uspořádat jen ohňostroj v podvečer 1. ledna. Přístupný tak bude opravdu všem, hlavně také malým dětem, které nejvíce tuto podívanou ocení,“ řekla starostka města Blanska Jaroslava Králová.

Nebude se tedy konat diskotéka, zazní jen hudební doprovod k ohňostroji a starostka města Blanska pronese přání do nového roku. To vše již v 18.00 hodin. Od přesunutí oslav na druhý den si vedení Města slibuje klidnější průběh jak silvestrovské noci v centru, tak i větší spokojenost návštěvníků novoročního ohňostroje. Průběh akce bude následně vyhodnocen a pokud se setká s příznivým ohlasem, zůstane tento způsob vítání Nového roku zachován i v budoucích letech.

Oslavy příchodu Nového roku na náměstí Republiky se v poslední době potýkaly s problémy. Hlavně s domácí pyrotechnikou odpalovanou nekontrolovatelně v davu lidí, což vyústilo až v její zákaz a varování, že pokud se situace nezlepší, bude přehodnocen přínos takové akce a zvažováno její zrušení.