Skauti zvou pro betlémské světlo na radnici

18. prosince 2008, ostatní, přečteno: 4153×

Jednou z mnoha tradic, jež sice možná nemá staletou tradici, ale přesto už se stala pro mnoho blanenských rodin neodmyslitelnou součástí vánočních svátků, je Betlémské světlo. To letošní se uskuteční v úterý 23. 12. od 13.00 do 21.00 h a na Štědrý den od 8.00 do 11.00 h, opět v prostorách blanenské radnice na náměstí Svobody.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Možná se jedná jen o malinkatý plamínek kdesi z dalekého Betléma, symbolicky však právě takto rok za rokem i po dvou tisíci letech navazujeme na odkaz malého Ježíška a připomínáme si, proč vůbec Vánoce slavíme.

Betlémské světlo na blanenské radnici však už dávno není pouhým rozdáváním jakéhosi plamínku. Je to také příležitost se v tom předvánočním shonu na chvíli zastavit, popovídat si s přáteli, nechat se unést vánoční atmosférou a užít si pravou podstatu Vánoc tak, jak to dělávali právě naši předkové.

O navození sváteční předvánoční nálady se jako každý rok postarají 23. 12. svými vystoupeními:

v 15.00 h Perličky z blanenského gymnázia,
v 16.00 h Farní schola od sv. Martina,
v 17.00 h Chvály u Světla blanenských křesťanů,
v 18.00 h zazní již tradiční vytrubování z balkonu radnice
a v 18.30 h Šnek a Sam poklonou Jezulátku.

Součástí Betlémského světla bude i letos sbírka na dvě děti – Philomenu Cutin Cutinha a Alfreda Augustine z Indie, jež mohli díky předchozím ročníkům adoptovat občané města Blanska v rámci projektu Adopce na dálku.

Během konání akce navštíví blanenští skauti také blanenskou nemocnici, městský penzion, domov důchodců a staré a opuštěné občany, kteří o světýlko z Betléma požádají.

Anny, středisko Světla Blansko