Blansko se představí na veletrhu Regiontour

5. ledna 2009, cestovní ruch, přečteno: 3812×

Se začátkem nového roku opět začíná kolotoč veletrhů cestovního ruchu, které své návštěvníky zahrnují nabídkou všech možných turistických destinací doma i v zahraničí. Pro ty z vás, kteří preferujete dovolenou v České republice, je určen především mezinárodní veletrh turistických možností v regionech Regiontour, který se koná 15.–18. 1. 2009 na brněnském výstavišti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První dva dny jsou určeny pro odborné návštěvníky, víkend pak pro širokou veřejnost. Blansko bude stejně jako minulý rok prezentovat své zajímavosti v rámci společné expozice destinace Moravský kras a okolí. Účastní se samozřejmě i mikroregiony z Boskovicka a bezesporu hlavní tahoun expozice Pivovar Černá Hora. Návštěvníci budou moci ochutnat i regionální produkty z Moravského krasu (sýry, medové výrobky, koláče, pečivo).

Na veletrhu budou představeny nové propagační materiály a suvenýry z celého regionu. Hlavním společným materiálem, který vznikl v rámci dohody o spolupráci mezi městy Blanskem, Boskovicemi a Pivovarem Černá Hora, je stolní kalendář pro rok 2009. Na svých stránkách zachycuje nejkrásnější místa celého regionu Moravský kras a okolí. Druhým materiálem je již tradiční kalendář akcí pro celý region, který se stal nejoblíbenějším propagačním materiálem ve všech turistických informačních centrech. Oba kalendáře budou na veletrhu slavnostně pokřtěny novými produkty z černohorského pivovaru – borůvkovým pivem Modrá luna a bylinným likérem Templářský elixír.

Pro návštěvníky naší expozice je o víkendu připravena i znalostní soutěž o regionu o hodnotné ceny. Expozici Moravský kras a okolí najdete na výstavišti v pavilonu „V“, stánek č. 74.

Martina Hejčová, referentka propagace