Kalendář akcí pro rok 2009 k dispozici

20. ledna 2009, cestovní ruch, přečteno: 4247×

Pro obyvatele i návštěvníky Moravského krasu a okolí, kteří budou v tomto půvabném koutě naší vlasti hledat zábavu, odpočinek i trochu poučení, jsme jako každoročně připravili Kalendář akcí, které se zde v roce 2009 uskuteční.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Turistická informační centra Blanska a Boskovic ve spolupráci s jednotlivými obcemi regionu, sportovními i kulturními organizacemi, školami a zájmovými skupinami sestavila pro rok 2009 rozsáhlý seznam těch nejvýznamnějších kulturních, společenských a sportovních akcí. Nabídka je to opravdu pestrá a jak věříme, vyberou si z ní všechny generace a zájmové skupiny.

Z těch nejvýznamnějších akcí na Blanensku můžeme vyzdvihnout zejména společné Zahájení turistické sezony v regionu Moravský kras a okolí, který se bude konat první dubnovou neděli, tedy 5. dubna 2009 v Pivovaru Černá Hora. Z blanenských akcí jsou to např. třetí ročník Vítání sv. Martina v termínu 14.–15. listopadu, tradiční Historický jarmark spojený s oslavou Dne dětí 30. května, stále populárnější cestovatelský festival Rajbas Outdoor Kotlík 20.–22. 11. Mezi významné akce můžeme letos zařadit i uvedení nové hry Divadla Járy Cimrmana České nebe 26. dubna v Dělnickém domě v Blansku.

kalendartitulka

Kalendář akcí 2009 byl slavnostně pokřtěn v expozici Moravského krasu a okolí na veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2009 v Brně.

Martina Hejčová, referentka propagace