Do Blanska míří první vysoká škola

16. února 2009, zprávy z MěÚ, přečteno: 11076×

Široké spektrum vzdělávacích možností v našem městě by se mělo v nejbližší době rozšířit i o nabídku vysokoškolského studia.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V březnu letošního roku by měla v externím výukovém středisku na Obchodní akademii a Střední zdravotnické škole v Blansku zahájit činnost Vysoká škola mezinárodního podnikání ISM Slovakia Prešov, která nabízí studium ve studijním oboru Mezinárodní podnikání v obchodě a službách.

Absolventi studia na této škole najdou uplatnění jako střední a nižší manažeři ve firmách nebo jako odborníci na ekonomii v oblasti státní správy a samosprávy. Součástí oboru je i studium dvou cizích jazyků. Studium je koncipována jako tříleté (6 semestrů) a ukončeno je státní závěrečnou zkouškou, která se skládá ze tří dílčích zkoušek: Ekonomie a podniková ekonomika; Mezinárodní podnikání; Obhajoba bakalářské práce. Absolvent získá akademický titul bakalář.

Pro studenty, kteří zahájí studium letním semestrem v březnu 2009, je termín ukončení studia už v červnu 2011. Poplatek za studium je 661 euro za semestr. Podrobné informace na www.studiumbk.cz.