Na Hezký víkend do knihovny

16. února 2009, kultura, přečteno: 3511×

Hezký víkend si přejeme navzájem, když v pátek šťastni vidinou dvou volných dnů opouštíme svá milovaná i nemilovaná pracoviště. Tentokrát jde ale o název knihy, ve které Američan Jon Davis shrnul svou nedokonalou češtinou své postřehy a zážitky ze života v Česku. Představí je osobně v pátek v knihovně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jak se cítí a jak své /ne/typické zážitky hodnotí Američan žijící v Čechách? Humorné povídání nejen o první práci ve státní jazykovce, studentech a překladech, cizinecké policii, o lidových zvycích a českém jídle, o krásách Čech a dobrých kamarádech.

To vše vám nabízí sám Jon Davis při svém autorském čtení, které se uskuteční v pátek 20. února 2009 v 18.00 hodin v Městské knihovně Blansko. Jste srdečně zváni.

davis
Jon Davis pochází z Chicaga, studoval lingvistiku na University of Iiinois. Vydal se do Prahy, kde začal pracovat jako učitel na jazykové škole. Vyzkoušel si profesi editora, jazykového korektora a nyní působí jako nezávislý překladatel. V Česku žije 14 let. V knize „Hezký víkend“ shrnul své zážitky z Česka. Největší ohlas má jeho povídka „Velikonoce v Brodě“ – o zážitku Američana, kterého kamarád pozval na pomlázku. Mentalitu Čechů krásně přibližuje i v příběhu „Na houby“.

 

bod