Občané musí sami projevit zájem

25. února 2009, zprávy z MěÚ, přečteno: 3854×

Komise pro občanské záležitosti Rady města Blansko má společenské poslání a její členové se spolupodílí na organizaci občanských obřadů a slavnostních aktů, jakými jsou mimo jiné vítání nově narozených občánků a uspořádání jubilejních svatebních obřadů či gratulace jubilantům. Občané však musí dle zákona o návštěvu projevit zájem sami.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V měsíci březnu roku 2009 se v obřadní síni Městského úřadu Blansko uskuteční první obřady slavnostního uvítání nově narozených občánků města Blanska. Vzhledem k novým skutečnostem, ke kterým dochází v letošním roce v činnosti této komise, žádáme rodiče, kteří mají zájem, aby jejich dítě bylo slavnostně uvítáno do života a zapsáno do kroniky občanů města Blanska, aby tuto skutečnost oznámili na matriku odboru vnitřních věcí Městského úřadu Blansko, kde obdrží bližší informace a příslušný tiskopis k vyplnění.

Tento formulář si mohou rodiče dítěte, jejich příbuzní nebo známí vyzvednout také na podatelně Městského úřadu Blansko nebo vytisknout z webových stránek města Blanska. Po odevzdání, nebo odeslání vyplněného dotazníku zpět na matriku Městského úřadu Blansko, bude rodičům zaslána písemná pozvánka ke slavnostnímu vítání nových občánků města Blanska.

Komise pro občanské záležitosti současně upozorňuje občany města, kteří v roce 2009 oslaví stříbrnou, zlatou, nebo diamantovou svatbu a mají zájem o uspořádání jubilejního svatebního obřadu v obřadní síni Městského úřadu Blansko, aby rovněž tuto skutečnost oznámili na matriku Městského úřadu Blansko, nám. Republiky 1, na níže uvedená telefonní čísla.

Členové Komise pro občanské záležitosti Rady města Blansko také v rámci činnosti této komise navštěvují občany při příležitosti jejich významných životních jubileí – dovršení věku 70, 75, 80, 85, 90 let a více. Při této návštěvě jubilant obdrží spolu s písemným blahopřáním také dárkový balíček.

Občany města Blanska, kteří v roce 2009 některé z výše uvedených výročí dovrší a souhlasí s návštěvou člena Komise pro občanské záležitosti, žádáme, aby kontaktovali matriku Městského úřadu Blansko nebo si na podatelně Městského úřadu Blansko vyzvedli k vyplnění příslušný tiskopis. K vyzvednutí tiskopisu není pochopitelně nutná osobní účast jubilanta. Rovněž tento tiskopis najdete mezi formuláři na webových stránkách města Blanska.

Komise pro občanské záležitosti ve spolupráci s odborem vnitřních věcí MěÚ Blansko

Kontakty na matriku Městského úřadu Blansko, nám. Republiky 1 (přízemí)

paní Yvona Havlíčková, tel. 516 775 807, havlickova@blansko.cz
paní Jaromíra Hynková, tel. 516 775 808, hynkova@blansko.cz