Blanenský fotograf Vladimír Miloš Bláha vystavuje v knihovně

31. března 2009, kultura, přečteno: 4264×

Po dlouhé pomlce se blanenské veřejnosti ve výstavní síni představí souborem fotografií „Děravý cyklus a Jana“ Vladimír Miloš Bláha. Celoživotní fotograf, zakladatel fotoskupiny „Návraty“, je zcela oddán své lásce – fotografii.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Není reportér, jeho témata se nejprve rodí ve fantazii. Promýšlí, stokrát retušuje, zavrhuje a opět nalézá. Byl a stále zůstává nabitý tvůrčím elánem, stále nespokojený s dosaženým. Neustále hledá a objevuje nové. Vrací se zpět, ale s jiným úhlem pohledu i výsledným zpracováním.

Vladimír Bláha – Z Děravého cyklu
Vladimír Bláha – Z Děravého cyklu

Ve fotografiích ukazuje vnímavým pozorovatelům svět svýma očima, nutí k zamyšlení nejen nad světem, ale nad sebou samými – to je motor, který pohání jeho tvůrčí činnost. Je autorem několika knih fotografií , které jsou vydány pod názvy Blansko – fotografie, Boskovice ve fotografiích Vladimíra Bláhy, Fotografie. Jistě najde ještě mnoho zlomků sekund, během nichž vzniknou další a další „ dobroty“ /jak sám říká svým pracím, s nimiž je spokojen/ a na něž se budeme těšit.

Uspořádal celou řadu samostatných výstav a spolupodílel se na výstavách kolektivních. Vernisáž výstavy v blanenské knihovně se uskuteční v pátek 3. 4. 2009 v 18.00 h ve výstavní síni. Jeho práce jsou k vidění a potěše do 29. dubna, vždy v provozní době knihovny.

Pavel Svoboda