Blanenský víceboj podruhé

29. března 2009, sport, přečteno: 5285×

Již podruhé se na sportovištích TJ ČKD Blansko sešli všestranní sportovci, aby změřili svoje síly v 2. ročníku míčového víceboje dvojic, který uspořádala MO ČSSD v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Letošní 2. ročník se konal v neděli 22. března pod záštitou místostarosty města Blansko Ing. Luboše Toufara, který také věnoval putovní pohár pro celkové vítěze, a radního Jihomoravského kraje Mgr. Ivo Poláka.

Jeho účastníci měli za úkol absolvovat během jednoho dne soutěže ve volejbale, nohejbale, líném tenise, kuželkách, florbalu, fotbalu a košíkové. Zúčastnilo se ho celkem 15 dvojic nejen z Blanska, ale také z Brna, Hrušovan a Letovic, které se utkaly systémem KO. Představili se zde mimo jiné i sportovci – reprezentanti města Blanska v kuželkách, florbale, tenise a další.

viceboj1

Každá sportovní disciplína byla zvlášť vylosována a hodnotila se samostatně, a tak se průběžné pořadí během dne neustále měnilo. O obrovské vyrovnanosti letošního ročníku svědčí fakt, že až na jednu výjimku se žádné dvojici nepodařilo zvítězit ve více jak jedné disciplíně a o řadě konečných umístnění rozhodovalo při shodě bodů až dodatkové kriterium. Po více jak osmi hodinách sportovních výkonů nakonec vypadalo výsledné pořadí následovně:

1/ Vladimír Bárta, Alois Pelíšek /Letovice/
2/ Stanislav Ošlejšek, Oldřich Vašina /MKZ Rájec-Jestřebí/
3/ František a Antonín Sýkorovi /Hrušovany/
4/ Hrazdíra, Novotný /Blansko/
5/ Arnošt Gottinger, Michal Souček /ČKD Blansko/
Josef a Martin Kotlánovi /ČKD Blansko/
Suchý, Bezděk /ČKD Blansko/
8/ Vávra, Janík /Sokol Lažánky/
9/ Petr Beneš, Antonín Petrů /Blansko, Letovice/
10/ Obalil , Dosedla /ČKD Blansko/
11/ Aleš Petrů, Zdenek Vykonal /Blansko/
12/ Jalový, Nečas /SPŠ Jedovnice/
13/ Němec, Tichý /Nemocnice Blansko/
14/ Semrád, Kvasnovský /Sokol Lažánky/
Sklenský, Žampach /Brno/

viceboj2

Při závěrečném vyhlašování a předání cen se všichni zúčastnění shodli na tom, že akce byla po organizační i sportovní stránce velmi vydařená a kvalitní, a že i v příštím roce se snad již tradiční soutěže opět zúčastní.

za pořadatele z MO ČSSD Blansko
Michal Souček