Dětské karnevaly v obrazech

7. března 2009, kultura, přečteno: 4522×

Dva dětské karnevaly se v krátké době po sobě konaly v Blansku. Jeden pořádala Kolpingova rodina v Katolickém domě, druhý Centrum pro matku a dítě v Dělnickém domě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Katolický dům

Dětský karneval v režii Kolpingovy rodiny Blansko se uskutečnil v neděli 22. 2. v odpoledních hodinách v sále Katolického domu. Pro děti v maskách byly připraveny hry, soutěže se sladkou odměnou, občerstvení i bohatá tombola.

karneval_katak_01

karneval_katak_02

karneval_katak_03

karneval_katak_04

karneval_katak_05

karneval_katak_06

Nechybělo ani vyhodnocení masek. Odměnu za nejstaršího zamaskovaného účastníka si odnesla jedna z maminek Ivana Prudká, která představovala indiánku. Nejmladším odměněným byl 6týdenní Tomášek Bláha převlečený za Santa Klause.

Za nejhezčí masky byly odměněni: Filip Marek (5 let) – kosmonaut, Lukáš Dvořák (15 měsíců) – čertík a Jaroslav Hasoň (19 měsíců) – anděl. Karneval opět výborně moderovali Ondřej Dyčka a Michal Mrázek.

A co dodat? Věříme, že přibližně 270 lidí a lidiček se dobře bavilo. Na fotografii soutěž v pojídání banánu.

Josef Kupčík

Dělnický dům

Svůj dětský karneval pořádal také Klub ratolest při blanenské charitě. Účastníků bylo tolik, že zaplnili velký sál Dělnického domu, kde se skvěle bavili celé dopoledne. Jak je poznat z fotografií, na soutěžích se podílely nejen děti, ale ruce k dílu musely občas přiložit i maminky.

karneval_centrum_01

karneval_centrum_02

karneval_centrum_03

karneval_centrum_04