Na sídlišti Sever pracuje Křesťanské centrum pro děti a mládež

17. března 2009, tiskové zprávy, přečteno: 4600×

Nové středisko dětem nabízí stolní a logické hry, pro ty šikovnější pak workshopy. Program je pestrý a přizpůsobuje se potřebám klientů. Otevřeno je v pondělí, ve středu a v pátek, vždy od 18.00 do 21.00 hodin.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Program zajišťují manželé Fojtovi. Pondělky jsou postaveny spíše na principu fóra, proto jsou zde zařazeny aktivity jako křeslo pro hosta aneb „Jak jsem uvěřil“, video s křesťanskou tematikou, základy hry GO aneb „všechno má svou logiku“ apod., které jsou otevřeny k tomu, aby se příchozí mohli zeptat na všechno, co chtějí vědět o Bohu. Pro zájemce jsou připraveny základy hry na kytaru (18–18.45 h) a základy šachu (20–20.45 h).

Ve středu čteme z Honzova evangelia, pátky máme zase vyhrazeny scénkám a příkladům ze života, na kterých simulujeme žádoucí způsoby jednání v situacích, se kterými se děti a mladí běžně setkávají. Tento program začíná vždy v 19 hodin a trvá 15–30 minut (video déle). V ostatním čase jsou k dispozici stolní a logické hry, rovněž stůl na stolní tenis (ale sháníme lepší).

Celé zařízeni je pojato jako nízkoprahové a ani zdaleka není určeno jen pro věřící. Zároveň ale není naším cílem, aby mladí a děti jen nějak „ubili“ čas. Jde o to, aby ti, kdo si kladou otázky, zda Bůh je a pokud je, tak jak to s námi myslí, mohli dostat odpověď, protože skutečnou svobodu rozhodnout se má totiž člověk pouze tehdy, když má možnost volby.

Smyslem tohoto zařízeni je sdělit, že Bůh je dobrý a nesmírně miluje každého člověka, že má moc každému pomoci a dát život do jeho pořádku jako celek – uzdravit vztahy, vysvobodit z jakékoliv závislosti, zahojit stará zranění, uzdravit fyzicky i psychicky, zabezpečit životní potřeby. Že nejen může, ale chce toto vše udělat, protože Ježíš Kristus už zaplatil za zlé věci, které jsme udělali, svým životem a třetího dne vstal z mrtvých.

Podrobnější program:

Pá 20.3. O čem povídal odpadkový koš
Po 23.3. Video
Pá 27.3. O očuchávání
Po 30.3. Biblické archeologické nálezy – Noem. archa
Pá 3. 4. Základy GO aneb Všechno má svou logiku
Po 6. 4. Naplňování biblických proroctví v současnosti – USA
Pá 10. 4. Jak se vyhnout průšvihu
Po 13. 4. Křeslo pro hosta aneb Proč jsem uvěřil v Boha
Pá 17. 4. O orlech a slepicích
So 18. 4. Uzdravující a vysvobozující shromáždění
Po 20. 4. Smrt – a co dál? Video
Pá 24. 4. Jak neskončit na dně
Po 27. 4. Biblické archeologické nálezy – Zničení Sodomy a Gomory. Video

Pro zájemce je každou středu zajištěn v 18.30 h odvoz do Brna na program Mladí mladým aneb rocková skupina Team 4d v domácím prostředí a v Blansku čteme z Honzova evangelia.

Kontakt: tel. 774 545 945

Ing. Rudolf Fojt,
Křesťanské centrum pro děti a mládež