Město Blansko podepsalo Memorandum o spolupráci s Prahou 7

9. dubna 2009, ostatní, přečteno: 4337×

Deklaraci o spolupráci mezi Městem Blansko a městskou částí Praha 7 schválili na posledním zasedání blanenští zastupitelé. Týkat se má především oblasti školství.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ve středu 1. dubna do Blanska přijeli zástupci Prahy 7. Kromě radnice navštívili ZŠ Salmovu, která se má na výměnném pobytu žáků podílet, a odjeli si také prohlédnout Moravský kras. Na oplátku bylo vedení Města Blansko pozváno hned následující pátek do Prahy, kde bylo zmíněné Memorandum o spolupráci podepsáno.

praha7
Delegace z Prahy 7 v Blansku. Zleva: starostka města Blanska Jaroslava Králová, ředitel Městské policie Prahy 7 Jiří Vacek a starosta Prahy 7 Marek Ječmének.

„První výměnná akce 5. tříd základních škol se uskuteční již v květnu, a to blanenská ZŠ na ulici Salmově s pražskou základní školou na ulici Umělecké. Podobná výměna se uskuteční pravidelně každý rok,“ předpokládá starostka města Blanska Jaroslava Králová.

Podrobný itinerář cca týdenního výměnného pobytu se teprve připravuje. Mimo skutečnost, že se děti více navzájem poznají, uvidí navíc zajímavosti, kterými se může naše město pochlubit – památky, sportovní zařízení a samozřejmě nesmí chybět Moravský kras. Neméně toho budou mít k vidění naše děti v Praze, které se na výměnný pobyt již těší.