Soutěž: Mít možnost otevřeně promluvit...

17. dubna 2009, tiskové zprávy, přečteno: 3484×

Diecézní charita Brno – Oblastní charita Blansko – projekt Spona ve spolupráci s Radiem Proglas pořádá literární soutěž zaměřenou na prevenci násilí s názvem: „Mít možnost otevřeně promluvit…“. Jedná se stěžejní osvětovou akci roku 2009, která začala 1. 1. 2009 a končí 31. 8. 2009.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Po zkušenostech z předchozích let, kdy se nám dostalo kladného hodnocení podobných akcí, chceme letos oslovit nejen žáky a studenty, ale také širokou veřejnost. Soutěž bude probíhat ve dvou kategoriích, přičemž před samotnou tvorbou literárních děl nabízíme možnost besedy či přednášky na téma násilí.

Literární formou je jakýkoliv žánr prozaický či poetický, také délka je libovolná. Ke každému dílu je třeba připsat název, jméno a příjmení autora/ky, věk soutěžící/ho, kontakt, ale je možné vystupovat i pod pseudonymem. Na podzim 2009 vybere odborná porota 15 nejlepších děl, která budou otištěna v námi vydaném sborníku. Slavnostní vyhlášení a ocenění vítězů soutěže chceme propojit se křtem vydaného sborníku literárních prací, jeho autorským čtením a kulturním programem. Práce je možno posílat průběžně mailovou nebo doručovací poštou na adresu Oblastní charity Blansko s heslem: „Mít možnost otevřeně promluvit…“.

Více informací najdete na www.blansko.charita.cz/?kapitola=spona.