Bývalí učitelé poznávali Dělnický dům

5. dubna 2009, ostatní, přečteno: 3806×

Setkání seniorů, bývalých pracovníků ve školství a jejich rodinných příslušníků, se uskutečnilo v březnu v Dělnickém domě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zvelebený Dělnický dům, který prošel v minulých letech rozsáhlou rekonstrukcí a v minulém roce oslavil 100. výročí svého trvání, poskytl bývalým učitelům velmi příjemné prostředí k jejich jarnímu setkání.

setkani1

Díky ochotě ředitele KSMB Jaroslava Jeřábka a jeho manželky, ředitelky Soukromé základní umělecké školy, a jejich pěkného vztahu k nám, jsme v prostorách Dělnického domu doslova pookřáli. Dokonce jsme pocítili hrdost nad tím, co vytvořili pracovití lidé před námi a co můžeme obdivovat. Vystoupení žáků zmíněné umělecké školy, jejíž jednotlivé obory dosahují vysoké úrovně, nám dalo zapomenout na všechny starosti a bolesti, probudilo vnitřní pocit radosti, kterým se na lidi kolem sebe usmíváme. Velmi nás potěšila také účast vedoucího Odboru školství MěÚ Blansko Mgr. Františka Alexy.

setkani2

Paní Jana Brychtová nám na základě archivních dokumentů shrnula historický vývoj, kterým Dělnický dům prošel. Někteří z nás si spolu s ní zavzpomínali na řadu možností, které i dříve poskytoval pro rozvoj mimoškolní činnosti žáků blanenských škol. Máme ale také touhu vidět zase něco nového a zajímavého. Vždyť jen na rok 2009 je pro naše seniory připraveno třináct společných výletů po České republice i do zahraničí.

Děkujeme manželům Jeřábkovým i jejich učitelům a žákům, kteří pro nás připravili pěkný program. Děkujeme i ostatním zaměstnancům Dělnického domu za toto naše pohodové jarní setkání.

L. Magniová