Baseballisté jedou na vítězné vlně

18. května 2009, sport, přečteno: 3325×

Black Hill si připsali další dvě vítězství. V domácím prostředí dvakrát porazili Olomouc. Příští víkend sehraje v Blansku souboj o vedení v tabulce a o postup v poháru.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenští se prvním zápase opírali především o výborný výkon svého nadhazovače Konvalinky. Odházel celé utkání a dovolil soupeři jen tři odpaly. Nebýt několika chyb v poli na výsledkové tabuli by na konci zápasu svítila u obdržených bodů nula. Konvalinkovi dobře sekundoval staronový chytač Pelant, který se objevil letos poprvé v sestavě po několika letech.

Dvakrát vyautoval běžce soupeře při pokusu o krádež. Na pálce zahráli stabilně dobře Musil, Procházka a již zmiňovaný Konvalinka. Konečný výsledek Black Hill Blansko:Skokani Olomouc B 6:2.

Také druhé utkání bylo ve znamení blanenských nadhazovačů. Startující Jarda Němec v šesti odházených směnách povolil Olomouci jen dva odpaly a veterán Richard Dvořák, kterému se ráno narodila dcera (blahopřejeme), nechal Olomoucké odpálit jen jednou. Obrana Blanska hrála téměř bez chyb. Na druhé metě se v dresu Black Hill objevil po roční pauze zkušený Lukáš Macek.

Blansko porazilo Olomouc B 4:1.

Příští víkend bude k vidění v Blansku na Strawberry Field velmi atraktivní baseball. V sobotu 23. 5. v 15 hodin hostí Black Hill zatím vedoucí tým Českomoravské ligy Orlici Choceň, která jde soutěží zatím bez porážky. O den později přijede do Blanska extraligový tým Liberce, který se utká s Black Hill o postup do čtvrtfinále Českého baseballového poháru. Utkání začíná ve 14 hodin.

Další informace na www.olympiablansko.cz.