Blansko má 3D mapu města a okolí

30. května 2009, ostatní, přečteno: 6441×

Průlety nad Blanskem až k Moravskému krasu nebo trojrozměrný model náměstí Svobody. To jsou některé z vlastností nové 3D mapy na stránkách města Blanska.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Mimo již zmíněného modelu náměstí Svobody vznikly také modely významných blanenských historických budov – zámku, dřevěného kostelíku, Klamovy huti a zámečku (dříve správní budova Adastu).

Pro představení nabídky služeb turistům i občanům města Blanska bylo zvoleno moderní 3D vizualizační prostředí (vizualizace) propojující stávající internetové stránky místních organizací, zájmových sdružení i orgánů státní správy.

Vizualizace obsahuje 80 km2 velké území s připojenými popisnými informace o správním členění. „3D mapa“ zahrnuje obce: Blansko, Olomučany, Ráječko, Spešov, Vavřinec a Vilémovice a dále téměř desítku přilehlých městských částí.

3dmapa
3D mapu města najdete na
www.blansko.cz.

Na největší město regionu navazují cyklotrasy, které prochází celým územím a zájemce o cykloturistiku navedou k nejzajímavějším místům Moravského krasu. Celá jedna kategorie je pak věnovaná všem, kteří se chtějí na Blanensku ubytovat, najít si restauraci, případně využít dalších sportovních a kulturních nabídek. Tato místa jsou umístěna v turistickém portálu formou charakteristických ikon s připojenými internetovými odkazy na stávající stránky podnikatelských subjektů.

Rádi bychom touto cestou oslovili všechny ty, kteří mají zájem zapojit se do tohoto projektu a chtěli by být vidět na oficiálních stránkách města. Minimální částkou bude zpoplatněno připojení Vaší společností do tohoto projektu. Za tento poplatek získáte možnost aktivně se podílet na nabídce regionu občanům i turistům a zapsat se tak do tohoto nového moderního prostředí.

Varianta 1.

Vložení ikony do vizualizace a připojení odkazu na internetové stránky – po dobu 1 roku za cenu 1.000 Kč (bez DPH) / 1 ikonu a 1 webový odkaz

Varianta 2.

Vložení jednorázového odkazu na chystanou společenskou akci (výstavy, konference, divadelní představení, turnaje apod.) s připojením na internetové stránky – 1.000 Kč bez DPH/po dohodnutou dobu např. po dobu konání + měsíc před a měsíc po ukončení akce max. však 1 rok (lze vhodně kombinovat propagaci akce před jejím zahájení, v jejím průběhu a například i po ukončení akce, chcete-li propagovat např. její vyhodnocení)

Pro seznámení se s vizualizací města Blanska a posouzení jejích možností ve Váš prospěch navštivte https://www.blansko.cz/mesto/3dmapa.php.

V současnosti Město Blansko do konce měsíce června t.r. má provozování – webhosting vizualizace zdarma, z tohoto důvodu jsou některé ubytovací, stravovací a jiné podnikatelské aktivity umístěny ve vizualizaci v plném obsahu zdarma. Po uplynutí této doby zde zůstanou pouze obecné ikony bez webového odkazu a názvu zařízení. Věříme však, že Vás naše nabídka osloví a pomůžete nejen propagaci svého podnikatelského záměru, ale i rozvoji našeho virtuálního světa a tím i propagaci celého našeho území.

PhDr. Jaroslava Králová, starostka města Blanska

 

Jak Vaši firmu v prostředí naleznete?

Spuštěním vizualizace „3D mapy“ z oficiálních internetových stránek města Blanska – https://www.blansko.cz/mesto/3dmapa.php. Pro spuštění budete potřebovat nainstalovat prohlížeč, který je zdarma.

Vizualizace bude zpřístupněna také ze stránek zpracovatelské společnosti. Plánuje se propojení internetového odkazu ze stránek Jihomoravského kraje, ze stránek cyklistických portálů i stránek dalších turistických organizací.

Proč je provoz internetové aplikace zpoplatněn?

Celá internetová aplikace obsahuje rozsáhlé množství dat, které musí být na internetu někde umístěny a zpřístupněny. Společnost GEODIS BRNO, spol. s r.o., která vizualizaci vytvořila také garantuje non-stop přístup do prostředí z jakéhokoliv počítače připojeného na internet.

Co mám udělat teď, když jsem se rozhodl, že v prostředí chci mít odkaz na svoji firmu?

Zašlete na email kucera@blansko.cz žádost o připojení Vaší společnosti do projektu. V žádosti uveďte přesný název Vaší společnosti nebo chystané události, dle Vámi požadované varianty. Připojte adresu místa, případně zeměpisnou souřadnici, ke které má být ikona připojena a odkaz na Vaše internetové stránky. Nejpozději do dvou týdnů po přijetí závazné objednávky bude Vaše firma umístěna ve 3D vizualizaci.