Činnost městské policie v červnu 2009

25. června 2009, zprávy z MěÚ, přečteno: 3640×

MP vypátrala mladistvé uprchlé chovance.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dne 5. června ve večerních hodinách byla hlídka MP upozorněna občanem bydlícím na ulici Údolní v Blansku, že se v jednom z bytových domů pohybuje podezřelý mladík. Strážníci provedli kontrolu společných prostor domu, kde nalezli ležícího mladíka. Mladík sice hlídce uvedl osobní údaje, ovšem způsobem, který u strážníků vzbudil podezření, že jeho sdělení není hodnověrné.

Mladík byl předveden na Policii ČR ke zjištění totožnosti. Teprve zde vyšla najevo jeho pravá totožnost. Mladík se vydával za svého mladšího bratra, ale ve skutečnosti se jednalo se o sedmnáctiletého chovance výchovného ústavu pro mládež, který byl na útěku a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Po provedení nezbytných úkonů zajistila Policie ČR jeho umístění do jednoho z diagnostických ústavů v Brně.

Jaké bylo překvapení strážníků na další den, když stejného mladíka opět v podvečer potkala ve společnosti dalších osob na ulici Na Řadech v Blansku. Následoval stejný postup jako v předchozím případě, mladík byl předán Policii ČR, která notorického útěkáře opět umístila do ústavu.

Dne 10. června v odpoledních hodinách prováděla hlídka strážníků běžnou hlídkovou službu na ul. 9. května v Blansku. Všimla si podezřele se chovajícího mladíka, který odpovídal popisu hledané osoby Policií ČR. Strážníci mladíka vyzvali k prokázání totožnosti, kdy bylo zjištěno, že se jedná o šestnáctiletého chovance výchovného ústavu, který uprchl a je hledaný policií. Mladík byl předveden na Policii ČR, která zajistila jeho navrácení do ústavu.

Mgr. Stanislav Sotolář
zástupce ředitele MP