ZŠ Salmova uspěla v softbalu – postoupila do republikového finále

21. června 2009, sport, přečteno: 4580×

Premiéru v Lednici mělo 2. června krajské finále základních škol v softballu. Překvapivým vítězem, vzhledem ke vzrůstu hráčů, se stalo družstvo z blanenské ZŠ Salmovy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenští přijeli na turnaj spíše sbírat zkušenosti do budoucna. Velmi mladý tým byl složen z žáků šestého ročníku a doplněn dvěma sedmáky. Všichni chlapci hrají baseball v blanenské Olympii a zároveň absolvují během školního roku program výuky svého oblíbeného sportu na ZŠ Salmově.

softbalisti_003

Ostatní finalisté postavili základ svých družstev z žáků osmých a devátých tříd. Věkový rozdíl byl znát především na síle odpalů a rychlosti nadhozů. Blanenským se však podařilo zahrát téměř bez chyb v obranné činnosti. Na pálce dobře kontaktovali míč a dařili se i úlivky, které soupeře nutily k chybám v poli.

Nakonec si tedy nejmenší účastníci krajského finále odvezli ten největší pohár.
ZŠ Salmova postupně porazila ZŠ Slováckou Břeclav 6:5, Gymnázium M. Lercha Brno 9:1 a nakonec přádající ZŠ Lednice 7:3. Vítězství v turnaji znamená postup mezi desítku nejlepších škol v Česku.

softbalisti_005

Doplněno: Republikové finále se hrálo 8.–9. června v Ostravě. Ani zde se mladý tým ze ZŠ Salmovy neztratil. V celorepublikové konkurenci z pěti zápasů tři vyhrál a v celkovém pořadí skončil v polovině tabulky na 5. místě.

Eva Kadrmasová