Letní kino na náměstí Republiky

7. července 2009, kultura, přečteno: 6443×

I letos se občané Blanska dočkají letního kina na náměstí Republiky. Kinematograf bratří Čadíků k nám zavítá již v červenci.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dobrovolným vstupným přispějete na „Konto bariéry“ – stěžejní projekt Nadace Charty 77. Promítat se bude vždy od 21.15 hodin. Bude připraveno i občerstvení.

Program letního kina:

20. 7. pondělí ve 21.15 h
KDOPAK BY SE VLKA BÁL

Konečně film o lásce, který můžete vidět s dětmi! Rodinný film, dětský horor, dospělá romance a pohádka o Červené Karkulce. I když žánry na první pohled velmi odlišné, přesto se výborně doplňují ve vizuálně originálním filmu Marii Procházkové. ČR / 90 minut / přístupný.

21. 7. úterý ve 21.15 h
KOZÍ PŘÍBĚH

Staré pražské legendy v prvním českém celovečerním 3D animovaném filmu. Rodinná komedie Kozí příběh – Pověsti staré Prahy se odehrává v české středověké metropoli, která je ještě plná strašidel, rodících se legend a teprve začíná dostávat svou majestátní tvář. ČR / 80 minut / přístupný.

22. 7. středa ve 21.15 h
TOBRUK
Druhá světová válka, podzim roku 1941. Do Němci a Italy obleženého města Tobruku v severoafrické Libyi jsou odveleni vojáci 11. východního československého praporu. Mezi nimi i mladý voják Jiří Pospíchal. Jeho naivní a idealistické představy o hrdinství a válce jsou syrově konfrontovány s nesnesitelným peklem africké pouště. ČR / 102 minut / do 15 let nepřístupný.

23. 7. čtvrtek ve 21.15 h
BATHORY
Historický velkofilm Juraje Jakubiska a současně nejdražší filmový projekt střední Evropy přivádí k životu krvavou legendu o Čachtické paní. Ta se podle pověstí koupala v krvi panen a na svých panstvích po léta vraždila a mučila své poddané. ČR / 140 minut / do 12 let nevhodný.