Jachtaři si zajeli pro Jedovnického kapra

29. srpna 2009, sport, přečteno: 5493×

Závody jachet s názvem Jedovnický kapr a Finlandia cup pořádal jachetní klub Olšovec, TJ ČKD Blansko na stejnojmenném rybníku v Jedovnicích. Startovalo v něm 12 lodí ve třech třídách.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hlavní závody byly v sobotu 22. srpna a startovalo se ve třídách Finn, Evropa a Vaurien. Díky teplému a větrnému počasí se podařilo odstartovat šest závodních rozjížděk. V neděli pak proběhlo vyhlášení vítězů.

jachty_2
Lodě třídy Vaurien. Uprostřed posádka Libor Vrzal st. + ml. z JO ČKD Blansko (skončili na 1. místě), vpravo Vacula Jan + Karel z Yacht clubu Znojmo (skončili na 2. místě). Foto: autor

Třída Vaurien (závodilo 5 lodí)

  1. Vrzal Libor st.
    Vrzal Libor ml.,JO ČKD Blansko
  2. Vacula Jan
    Vacula Karel, Yacht club Znojmo
  3. Ircing Pavel
    Prokopová Lenka, JO ČKD Blansko

Třída Evropa (závodily 4 lodě)

  1. Švancarová Martina, JO ČKD Blansko
  2. Vrzalová Elen, JO ČKD Blansko
  3. Hanslová Markéta, Yacht club Velké Dářko

Třída Finn (závodily 4 lodě)

  1. Valouch Libor, Jachetní klub Olomouc
  2. Valouch Vlastimil, Jachetní klub Olomouc
  3. Kubík Michal, JO ČKD Blansko

jachty_1

O víkend dříve, 15. a 16. srpna, se odehrála Modrá stuha na Pumlově, kde TJ ČKD Blansko reprezentovaly dvě dorostenky Martina Švancarová a Elen Vrzalová, dále Michal Kubík a Libor Vrzal ml. Ve třídě Evropa se nejlíp z našich dařilo M. Švancarové, která slončila na 8. místě a jako první dorostenka, dála M. Kubík obsadil 12. místo a Elen Vrzalová 19. místo, jako 4. dorostenka. Libor Vrzal sice skončil ve třídě Optimist jako poslední z osmi lodí, ale protože to byl jeho debut a byl nejmladším účastníkem, obdržel upomínkovou cenu.

Bohumír Vrzal