Blansko čekají dvě mistrovství České republiky během dvou víkendů

20. září 2009, sport, přečteno: 3633×

Blansko přivítá na baseballovém stadionu během posledního zářijového a prvního říjnového víkendu dvě mistrovství České republiky. Obě mistrovství přináší do Blanska baseballový klub Olympia Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hra, o které Ernst Hemingway prohlásil, že jsou to nejrychlejší šachy na světě, ožije na republikové úrovni v baseballovém areálu Strawberry field na sportovním ostrově.

Po loňském mistrovství České republiky mladších žáků, mistrovství České republiky žáků, části Akademického Mistrovství světa a letošním Českém baseballovém poháru kadetů přivítá Blansko během posledního zářijového a prvního říjnového víkendu další dvě baseballová mistrovství České republiky. Blanenští tak zůstávají věrni tradici, že vrcholné sportovní akce v Blansku místo mají a budou mít.

Od 25. září do 27. září 2009 budou soupeřit o titul mistra České republiky Junioři. Jedná se o kategorii hráčů od 15 do 19 let. Blanenští Junioři skončili v základní skupině přeboru Jihomoravského kraje na 3. místě a v Českém baseballovém poháru se umístili čtvrtí.

Na mistrovství se mimo blanenských hráčů objeví AVG Draci Brno, Arrows Ostrava a pražští Eagles. Na doplnění do celkového počtu šesti týmů si musíme počkat. Rozhodnout mají výsledky oblastních soutěží.

Od 2. října do 4. října je na řadě mistrovství České republiky žáků. Hráči ve věku do 12 roků. Blanenští žáci, vedení v letošní sezoně trenérem Jaroslavem Krejčířem, dosáhli v Českém baseballovém poháru jednoho ze svých největších úspěchů a skončili na druhém místě. V základní skupině oblastní soutěže skončili třetí za AVG Draci Brno a Technikou Brno. V Play-off porazili jednoznačně Nuclears Třebíč. Po sobotním dvojzápase však v play-off skončili, když nestačili na AVG Draky Brno.

baseballistizaci
Blanenský žákovský tým pod vedením trenéra Jaroslava Krejčího.

Na soupisce hráčů hrajících za domácí tým jsou i letošní mistři Evropy. Blanenští žáci totiž pravidelně tvoří součást reprezentace České republiky a stejně tak pravidelně vozí medaile s mezinárodních turnajů.

V Blansku přivítáme jako soupeře blanenských žáků týmy AVG Draci Brno, Arrows Ostrava, SK Kotlářka Praha a Technika Brno. I u tohoto mistrovství se čeká na výsledky play-off v jednotlivých oblastech, tak aby s konečným počtem osmi týmů proběhl souboj o titul mistra České republiky.

Přijďte se nejen podívat a podpořit blanenském hráče, své známé a spolužáky, přijďte si i baseball zahrát. Olympia Blansko totiž vyhlašuje velkou náborovou akci pro děti a mládež ve všech mládežnických kategorií až do věku 15 let. Blanenští dokonce nabízejí možnost zapojení dětí již v předškolním věku, a to již od věku 4 let. Zájemci o baseball jsou vítáni v areálu klubu každou středu od 15 hodin.

PP