Cyklostezky podél řeky Svitavy – II. etapa, úseky A, C, D, E, F

18. září 2009, zprávy z MěÚ, přečteno: 4694×

Město Blansko, odbor investičního a územního rozvoje zahájil dne 2. 7. 2009 realizaci stavby Cyklostezek a pěších komunikací – II. etapa.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

cyklostezky

Práce započaly na úseku A, který navazuje v severní části Sportovního ostrova Ludvíka Daňka na dokončenou část Cyklostezky u Salmova jezu a v minulém roce dokončený úsek B (u baseballového hřiště – I. etapa). Tento úsek bude hotov koncem září.

Dále budou práce pokračovat na úseku C a části úseku D. Podle přízně počasí budou práce pokračovat na zbývajícím úseku D a úsecích E (lávka přes mlýnský náhon) a F v roce 2010.

Všechny úseky cyklostezek jsou navrženy jako komunikace se smíšeným provozem chodců a cyklistů s asfaltovým povrchem o šířce 3 m. Celková délka cyklostezek II. etapy je 435,5 m.

Celkové náklady stavby – 7,0 mil. Kč. Město Blansko obdrží dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod ve výši cca 6 mil. Kč a z rozpočtu Jihomoravského kraje cca 0,5 mil. Kč. Zhotovitel: Výstavba IS, spol. s.r.o. Doba výstavby: červenec 2009 – květen 2010.

Ing. Sylva Vágnerová

 

europ

cyklostezky_ii_etapa_2

cyklostezky_ii_etapa_1