Projekt Digitalizace Nemocnice Blansko II spolufinancovaný Evropskou unií začíná

7. září 2009, tiskové zprávy, přečteno: 3620×

Nemocnice Blansko uzavřela v srpnu smlouvu s generálním dodavatelem na dílo Digitalizace Nemocnice Blansko II. V současné době probíhají přípravné práce, předání celého díla do užívání by mělo proběhnout 15. 11. 2009.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na realizaci druhé části projektu digitalizace obdrží Nemocnice Blansko z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 20,69 mil. Kč, přičemž celková hodnota investiční akce je 29,56 mil. Kč. Pořízen bude mamografický RTG přístroj a gamakamera SPECT/CT. Oba přístroje budou napojeny na systém přenosu a archivace obrazových informací (PACS) realizovaný v první etapě digitalizačních prací.

Dojde tak k úplnému zavedení digitalizace na všechna pracoviště nemocnice a definitivně bude odstraněn mokrý provoz zpracování RTG snímků.

K pacientům i zdravotnickému personálu se tak ve velmi krátké době dostane další přístrojové vybavení a navazující technologie, které vedle zvýšení kvality a bezpečnosti diagnostiky přinese i snížení radiační zátěže a umožní rozšíření spektra poskytované péče.

MUDr. Vladimíra Danihelková, MBA
ředitelka Nemocnice Blansko

Projekt Digitalizace Nemocnice Blansko je spolufinancován Evropskou unií.

europ