V Těchově se na závěr prázdnin nenudili

5. září 2009, okolní obce, přečteno: 4428×

Jako každým rokem, byly i letos dva poslední srpnové víkendy v Těchově věnovány sportu a společenské zábavě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Místní sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s občanskou aktivitou a obyvateli „Nové“ čtvrti uspořádali nejprve v sobotu 22. srpna již 24. ročník nohejbalového turnaje trojic za účasti 10 družstev. Po šesti hodinách bojů ve dvou skupinách si vítězství vybojovali borci reprezentující Blansko, před Suchdolem , Těchovem „A“ a Těchovem „B“.

techov_4

O týden později, v neděli 30. srpna dopoledne, se sjelo do Těchova 8 družstev mladších žáků a 7 starších, aby si změřila svoje umění ve třech disciplinách požárního sportu „O pohár starosty sboru SDH Těchov“. Palmu vítězství vybojovali v mladší kategorii žáčci ze Šošůvky před Okrouhlou a Vysočanami. Ve starších pak zabodoval Kořenec, který získal i putovní pohár do trvalého užívání za tři vítězství v řadě. Druzí skončili reprezentanti SDH Bořitov a dlouhodobou smůlu na vlastní půdě prolomili i domácí, kterým patří celkově třetí místo.

techov_29

Odpoledne pak mladé hasiče vystřídalo téměř 70 děti se svými rodiči, kteří se přišli do sportovního areálu za kulturním domem rozloučit s prázdninami. Pořadatelé si pro ně opět přichystali spoustu her a soutěží, nafukovací skluzavku a dokonce přijel i kouzelník . Nechyběla samozřejmě tombola a nezbytné občerstvení. Krásné odpoledne uteklo velice rychle, jako celé prázdniny, ale všichni se již těšíme na další společné a úspěšné akce.

PB