Burzu volného času čekají od příštího roku změny

8. října 2009, ostatní, přečteno: 3372×

Ve své stávající podobě se letos zřejmě naposledy představila Burza volného času pořádaná Komisí mládeže Rady města Blanska a Domem dětí a mládeže Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Organizace, které nabízejí smysluplné využití volného času nejen pro děti, ale i pro dospělé, dostaly již potřetí možnost představit svou činnost veřejnosti ať už formou stánku, nebo alespoň pomocí fotografií a plakátů umístěných na panelech v malém sále S2 v Dělnickém domě.

burzacasu_01

"Každoročně oslovujeme kolem čtyřicítky organizací. Jejich zájem ale s každým rokem klesá a letos jich zde vystavuje nejméně, konkrétně 18. Proto zvažujeme, jak akci v příštím roce zatraktivnit jak pro vystavovatele, tak pro veřejnost," odhaluje budoucí plány ředitelka domu dětí a mládeže Blanka Kostková. Ty však ještě nemají přesné obrysy a pohybují se zatím jen v rovině úvah a námětů.

burzacasu_02

Nespočet námětů si vedení města přivezlo z nedávné návštěvy francouzského partnerského města Boulocu. "Tam jsem měli možnost navštívit podobnou akci, jejíž koncepce se mně velmi zalíbila. Všechny organizace nabízející jakýkoliv způsob trávení volného času pro děti, dospělé, ale i seniory, tam vystavují společně v jeden den o víkendu v obrovské hale. Kromě toho, že zde představují svou činnost, probíhají vystoupení souborů, ukázky dovedností a konkrétně v tento den i zápis pro všechny do jednotlivých kroužků a klubů. Podobně by se mohla změnit akce i u nás," je přesvědčena starostka Jaroslava Králová.

burzacasu_03

"Myslím, že by to měla být živá přehlídka jednotlivých činností, podobně jako zde nastínila starostka města Blanska v zahajovacím projevu," uvažuje Blanka Kostková, ale upozorňuje, že konečnou podobu čtvrtému ročníku dá až komise mládeže na základě námětů od samotných organizací a nelze také pominout finanční náročnost celé akce.